• Een waardig afscheid...

    Voor een uitvaart zoals ú die wenst.
  • 1

Hoe kan ik iemand troosten in Coronatijd?

De corona maatregelen zijn strenger geworden, wat betekent dat er vanaf aanstaande maandag maximaal 30 personen bij een uitvaart aanwezig mogen zijn. Daarom kun je mogelijk een uitvaart niet bijwonen en de nabestaanden op die manier ondersteunen. Wij geven tips om te troosten of helpen bij een overlijden in deze heftige tijd:
 
Kaart of brief sturen
Schrijf een uitgebreidere kaart of brief dan je normaal zou doen. Ga er echt even voor zitten. Deel niet alleen een “gecondoleerd en sterkte”, maar ook wat je zou zeggen bij het condoleren tijdens de uitvaart, tijdens de koffie of borrel. Haal bijvoorbeeld herinneringen op aan de overledene. Dit geeft ruimte aan je eigen verdriet, maar ook meteen steun aan de nabestaanden.
 
Videoboodschap
Een mooi alternatief voor een geschreven boodschap: een video. Je kunt je steun die je normaal persoonlijk zou overbrengen zo toch nog daadwerkelijk uitspreken. De video kun je eenvoudig opnemen met je telefoon en bijvoorbeeld via Whatsapp opsturen.
 
Attentie opsturen
Stuur een attentie met persoonlijk bericht. Bijvoorbeeld iets wat je aan de overledene doet denken. Een bos bloemen of bij een jonger iemand een knuffel kan ook troostrijk zijn.
 
Hulp bij praktische dingen
Als je in de buurt woont van de nabestaanden, organiseer dan met een aantal buren een systeem om in toerbeurt iets voor de deur te zetten/leggen. Een pan soep, boodschappen, een attentie. Laat één iemand van deze groep het contact met de nabestaanden houden en navragen waar behoefte aan is.
 
Bezoek na de uitvaart
Door de huidige maatregelen is bezoek aan huis sterk beperkt. Daarnaast zijn nabestaanden in de week van de uitvaart druk met de voorbereiding hiervan. Na de uitvaart is de drukte vaak ineens weg en kan er juist erg veel behoefte zijn aan menselijk contact. Ga daarom na een tijdje een keer langs. Als voor iedereen het gewone leven weer doorgaat, zal het leven voor nabestaanden regelmatig stilstaan.
 
 
pexels photo 1251832 

 

 

Team

Lees hier meer over ons

Uitvaartzorg Van Tilburg

Pastoor van Winkelstraat 42B

5374 BK Schaijk

Telefoon: 0486 41 45 19

(24 uur per dag bereikbaar)

Nabestaanden over ons

  • Bart en Gijs en personeel waren heel warm en betrokken bij de voorbereiding van de crematie en de afscheidsdienst, altijd bereikbaar en meedenkend met die moeilijke voorbereidingen. Lees meer...
  • 1
  • 2
  • 3

Verzekering en kosten

Bijna elke uitvaartverzekering biedt u de vrijheid te kiezen voor een eigen uitvaartverzorger. Ook met de zogenaamde naturapolissen van bijvoorbeeld Dela, Monuta of Yarden kunt u bij ons terecht. Wij leggen de mogelijkheden graag aan u uit.


Elke uitvaart is anders, dus de kosten variëren ook. Als bij een eerste gesprek de wensen doorgesproken zijn, maken we voor u een begroting. Hierdoor heeft u een duidelijke indicatie van de kosten en komt u dus achteraf niet voor verrassingen te staan. U kunt hier een begroting opvragen.

Begraven in de natuur

In Schaijk is in 2016 Natuurbegraafplaats Maashorst geopend. Natuurbegraven is eeuwig begraven worden in de vrije natuur op een plek die u zelf uitkiest. Dat kan bij leven, maar ook nabestaanden kunnen een plek uitzoeken. Na een crematie kunt u eveneens kiezen voor natuurbegraven, er zijn speciale plekken voor urnen.


Wij hebben ruime ervaring met het verzorgen van uitvaarten op deze natuurbegraafplaats. Meer informatie vindt u op onze pagina over natuurbegraven.