Groen licht aanleg natuurbegraafplaats Maashorst Schaijk

SCHAIJK - De Raad van State wees woensdag alle bezwaren af die omwonenden hebben ingediend tegen de aanleg van natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk.

Bewoners van de Fransebaan en Zeelandsedreef stapten vorige maand naar Den Haag tegen het bestemmingsplan waarin de gemeenteraad van Landerd zich unaniem uitsprak voor de begraafplaats in de bossen. De omwonenden verwachten grote verkeersoverlast op de Franse Baan en zijn er bang voor dat lijkvocht het grondwater in de omgeving vervuild.

250 begrafenissen
De Raad van State gaat uit van vijftig begrafenissen per jaar in de opstartfase. Dit aantal zal de komende jaren groeien tot maximaal 250 begrafenissen per jaar.

Ook op natuurbegraafplaatsen moet de Wet op de lijkbezorging worden nageleefd. Dat ligt volgens de Raad van State in het bestemmingsplan vast. Lijkkisten moeten tenminste 30 centimeter liggen boven de gemiddelde hoogste grondwaterstand om contact met grondwater te voorkomen. Op de begraafplaats mag geen as worden uitgestrooid.

 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over begraven in de natuur of uitvaarten in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0486414519 of e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als u daar behoefte aan heeft kunnen we ook bij u langs komen voor een geheel vrijblijvend gesprek.

 Maashorst

Bron: Brabants Dagblad