Crematorium Uden in 2015 tijdelijk gesloten door grote verbouwing

UDEN – Het crematorium aan de Belgenlaan in Uden gaat vanaf 1 maart 2015 vijf maanden dicht. Het ruim twintig jaar oude crematorium wordt rigoureus aangepakt. Het pand wordt verbouwd en uitgebreid. Ook buiten wordt alles grootschalig aangepakt. Voor crematies zullen mensen uit de regio tijdens de bouw een aantal maanden uit moeten wijken naar crematoria in bijvoorbeeld Beuningen en Rosmalen.

Van het bestaande pand van Crematorium Uden wordt iets helemaal nieuws gemaakt. Bijna negentig procent ervan wordt gesloopt. De nieuwbouw krijgt veel kleur en lichtinval. Er komt een mooie entree met een voorplein. De keuken wordt aangepast en uitgebreid met een nieuw horecaconcept. Projectleider Norman van der Loop: "Wat een familie ook wil, alles moeten wij kunnen bieden. Van koffie met cake tot tapas of wraps met een wijntje.Ook komen er meer koffiekamers,een lounge en 24-uurs familiekamers. De mensen hoeven straks niet meer buiten te wachten, maar worden binnen opgevangen. De aula wordt groter en er komen schuifwanden in zodat de ruimte ook kleiner gemaakt kan worden. Ook op technisch gebied wordt alles gemoderniseerd en komen er eigentijdse audiovisuele faciliteiten. Ook buiten wordt alles anders. We zijn daar al een half jaar voorbereidingen aan het treffen. Het lijkt nu een kaalslag omdat we bomen moesten kappen. We zijn al urnenzuiltjes aan het verplaatsen naar een andere mooie plek op het bosrijke terrein en ook de urnenmuur verandert van plaats. Dit gebeurt in nauw overleg met nabestaanden, iedereen krijgt kosteloos een nieuw plekje. Ook worden het urnenveld, het strooiterrein en de parkeerplaats groter en wordt een rolstoelvriendelijk wandelpad aangelegd."

De plannen zijn ingrijpend; daarom gaat het crematorium in Uden vijf maanden dicht. "Uden is straks een heel mooi crematorium en uitvaartcentrum rijker."

Bron: Kliknieuws.nl