Week van de begraafplaats van 31 mei tot 8 juni 2014

Dit jaar wordt voor het eerst de Week van de Begraafplaats georganiseerd in Nederland. Dit initiatief van de ASCE, de Association of Significant Cemeteries in Europe, stelt als doel om de Europese begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als fundamenteel onderdeel van ons erfgoed. Tevens levert het een mooie bijdrage aan de gemeenschappelijke doelstelling het publiek vertrouwder te maken met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden.

U kunt tijdens deze week een kijkje nemen bij verschillende begraafplaatsen door het hele land. Op www.weekvandebegraafplaats.nl vindt u een overzicht van alle deelnemende begraafplaatsen.

Ook op natuurbegraafplaats Heidepol kunt u tijdens deze week terecht voor een kennismaking. Op woensdag 4 juni om 18:30 uur kunt u onder leiding van beheerder Kees Benthem een boeiende avondwandeling maken.

Tijdens deze wandeling neemt beheerder Kees Benthem u mee over het landgoed. Hij vertelt u alles over natuurbegraven en het natuurgebied Heidepol. U komt zo bijvoorbeeld te weten hoe een natuurgraf eruitziet en wat de verschillen zijn met een reguliere begraafplaats. Ook vertelt Kees over de aanwezige flora en fauna en de ontwikkeling van het natuurgebied.
Na afloop van de wandeling staat er een kopje koffie of thee voor u klaar in de ontvangstruimte. Daar zullen medewerkers van Heidepol aanwezig zijn om u te voorzien van informatie. Kijk voor meer informatie op de website van Heidepol.