Nieuws/blog

Het coronavirus en uitvaarten: dit zijn de maatregelen en alternatieven

De afgelopen week zijn er vergaande maatregelen getroffen door de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze hebben grote gevolgen voor uitvaartdiensten en afscheidsbezoeken. Wij zijn verplicht om aan deze regels gehoor te geven en hebben ze voor u op een rijtje gezet. Inclusief aanvullende alternatieven. Onze dienstverlening blijft ongewijzigd. Samen met u organiseren we een persoonlijk en waardevol afscheid.

 

Lees meer...

Corona Update: aantal aanwezigen op uitvaart per 1 juli

Vanaf 1 juli zijn er versoepelingen voor wat betreft uitvaarten. Hierdoor mogen er weer meer mensen op een uitvaart aanwezig zijn.

Lees meer...

Alles over verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht wordt opgemaakt door een notaris. De notaris verklaart hierin, nadat alle gegevens zijn gecontroleerd, wie is overleden, of de overledene een testament heeft gemaakt en wat er in dit testament is bepaald. Bovendien verklaart de notaris wie de erfgenamen van de overledene zijn en eventueel wie van de erfgenamen door de overige erfgenamen gemachtigd is om de erfenis van de overledene af te wikkelen.

 

Lees meer...

Uitvaartverzekering op hogere leeftijd: kan dat?

Een veel gestelde vraag is of het op oudere leeftijd nog mogelijk is een uitvaartverzekering af te sluiten. Het korte antwoord daarop is ja. Tot uw 75e levensjaar is het bij vrijwel alle uitvaartverzekeraars nog mogelijk om een polis af te sluiten. Wel wordt afsluiten van de gewenste verzekering steeds lastiger naarmate u ouder bent.

Lees meer...