Uitvaartmuziek

 

Muziek tijdens een crematie of begrafenis is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het afscheid. Het kan ons aan de overledene verbinden en zorgt voor rustpunten tussen de gesproken woorden en rituelen tijdens een afscheidsdienst. 

Een vraag die we vaak horen is: welke muziek is passend? Het antwoord is eenvoudig: alles is passend als het helpt bij het afscheid en u kunt vertellen waarom u voor die muziek gekozen heeft. Vragen die bijvoorbeeld gesteld kunnen worden: Wat vond de overledene mooi? Of waar luisterde deze recent of juist vroeger veel naar? Wat vindt u als nabestaande zelf mooi en geeft u troost? 

 

Live muziek

Live muziek kan ook een mooie bijdrage leveren aan een waardig afscheid. Dit kan door een instrument te bespelen (op veel locaties is een piano aanwezig), maar een live zanger(es) behoort ook tot de mogelijkheden. Een veelgevraagd zangeres is Simone Slegers. Kijk voor een indruk op haar site.

 
Inspiratie

Soms is het heel makkelijk om muziek te vinden en soms weet u niet waar te beginnen. Daarom hebben we op Spotify meerdere playlists aangemaakt die we regelmatig updaten. Wellicht haalt u uit deze playlists inspiratie. Klik op de links hieronder voor de verschillende afspeellijsten:

Hebt u geen Spotify? Het is heel eenvoudig een gratis account aan te maken via de website van Spotify