In Schaijk is in 2016 Natuurbegraafplaats Maashorst geopend. De begraafplaats beschikt over een ceremonieruimte waar afscheidsdiensten gehouden kunnen worden. Het gebouw past met de grote rieten kap en het vele glas perfect in de omgeving. Door de grote glazen pui is vanuit de afscheidsruimte een indrukwekkend uitzicht over de natuurbegraafplaats.

Wat is natuurbegraven?

Natuurbegraven is eeuwig begraven worden in de vrije natuur op een plek die u zelf uitkiest. Dat kan bij leven, maar ook nabestaanden kunnen een plek uitzoeken. Bij een normale begraafplaats hebben nabestaanden te maken met grafrechten die na 10 of 20 jaar aflopen. Deze dienen dan weer verlengd te worden als zij willen dat hun dierbare begraven blijft. Een natuurgraf wordt eenmalig aangeschaft en blijft daarna voor altijd ongemoeid. Een zekerheid die rust geeft.

 

Zijn er regels verbonden aan een natuurgraf?  

Bij begraven in de natuur komen een aantal regels kijken. Zo moet de kist bijvoorbeeld volledig biologisch afbreekbaar zijn. De meeste standaard kisten worden gemaakt met behulp van lak en lijm. Wij hebben verschillende soorten geschikte kisten in ons assortiment.

Na de begrafenis zal er een boomschijf met gravure op het graf geplaatst worden om het graf te markeren. Deze zal in de loop der tijd vergaan. Andere grafbedekking, zoals een grafsteen, is niet mogelijk op een natuurbegraafplaats. Dit om de natuur zoveel mogelijk intact te laten.

Er zijn ook nog andere regels die gelden bij begraven in de natuur, waar wij u alles over kunnen vertellen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

 

Wat kost een graf op een natuurbegraafplaats?

Natuurbegraafplaats Maashorst biedt graven op verschillende plaatsen met verschillende tarieven. U kunt deze prijzen terugvinden op de website van Maashorst. Naast de eenmalige aanschaf van het graf zijn er ook kosten voor de begrafenis zelf. Ook deze prijzen vindt u terug op de site van Maashorst. 

 

Ondanks dat de natuurbegraafplaats nog maar kort bestaat hebben wij al ruime ervaring met het verzorgen van uitvaarten op deze locatie. Wilt u meer hierover weten? Bel ons dan op 0486-414519.

 

Natuurbegraafplaats    Natuurbegraafplaats4    Natuurbegraafplaats3