Op het moment dat er een overlijden heeft plaatsgevonden, belt u allereerst de huisarts. Als deze is geweest kunt u ons bellen, dag en nacht. Vervolgens gaan wij samen met u de uitvaart vorm geven. 

 

De opbaring

Uiteraard is de eerste zorg het verzorgen van de overledene. Eventueel samen met u, verzorgen wij de overledene op een passende manier, zodat u in de dagen tot de uitvaart, op een fijne manier afscheid kunt nemen, thuis of in een uitvaartcentrum of mortuarium.

Thuis: bijna op elke locatie is een thuis opbaren mogelijk. Wilt u de overledene op een bed opbaren, maar heeft u geen bed tot uw beschikking? Geen probleem; wij beschikken over rouwgoederen zoals speciale opbaarbedden, kamerschermen, bloemenstandaarden, airco’s etc. Kortom, alles om de ruimte naar wens in te richten. Ook zorgen wij voor een koeling.

Mortuarium/uitvaartcentrum: Mocht u kiezen voor opbaren in het mortuarium, is dat natuurlijk mogelijk. Wij beschikken over ons eigen uitvaartcentrum in Schaijk. Mocht u liever de overledene opbaren in een mortuarium in een andere plaats, kunt u dat uiteraard ook door ons laten verzorgen.

 

Lichte balseming

Lichte balseming, of thanatopraxie, is een relatief nieuwe manier van opbaren. Door het gebruik van chemische stoffen kan het lichaam tijdelijk geconserveerd worden en is een koeling niet meer nodig. Wilt u meer hierover weten? Neem gerust contact met ons op.